Cadouri personalizate pentru întreaga familie, cu livrare rapidă și confirmare telefonică!

Secretele pestisorului de aur!

Pestisorul de aur este nu doar un erou binecunoscut al povestilor, in care poate indeplini trei dorinte, dar si unul dintre cele mai indragite animale de companie. Pe ePersonalizat.ro puteti alege oricare din imaginile din acest articol pentru a personaliza prin broderie diverse cadouri, dar pana atunci, va vom dezvalui toate secretele pestisorului de aur. Cu siguranta veti fi surprinsi de multe dintre ele!

Pestisorul de aur

Pestisorul de aur poate trai pana la 40 de ani! Suprinzator de mult, am putea spune, tinand cont de dimensiunile mici si aparenta fragilitate. Evident, aceasta varsta onorabila se poate atinge in conditii optime de viata, dar daca va doriti cu adevarat sa va implineasca cele 3 dorinte, cu siguranta il veti ingriji asa cum trebuie!

Pestisorul de aur este capabil sa recunoasca figurile umane. Va sti deci, cine il ingrijeste si se va bucura, probabil, sa va revada. In plus, este capabil sa distinga intre diferite forme, culori si sunete!

Pestisorului de aur nu-i place sa stea in intuneric si are motive foarte bune pentru a prefera lumina: este capabil sa vada mai multe culori decat omul. Asta deoarece ochii sai pot distinge razele (lumina) ultraviolete, precum si pe cele infrarosii.

Pestisorul de aur poate trai in ape foarte reci, chiar si in lacuri si iazuri care ingheata pe perioada iernii. El reuseste acest lucru incetinindu-si semnificativ metabolismul, ceea ce inseamna ca intra, practic, in hibernare, asteptand incalzirea apei. 

Pestisorul de aur nu isi poate inchide ochii! De fapt, nici macar nu are pleoape, asadar doarme intotdeauna cu ochii deschisi. Asta inseamna ca trebuie sa ajungeti sa-l cunoasteti destul de bine pentru a sti cand doarme si cand nu. Nu ati vrea sa-i spuneti dorintele atunci cand e in  lumea viselor. 

Pestisorul de aur

Pestisorul de aur nu are stomac! Din acest motiv, are nevoie de o hrana foarte usor de digerat, cu care sa se hraneasca in portii mici si dese, nefiindu-i recomandate portiile mari de mancare. Din acest motiv, atunci cand traieste intr-un acvariu, pestisorul de aur tinde sa murdareasca usor apa, care trebuie schimbata des, pentru a fi mentinuta curata. 

Pestisorul de aur isi schimba culoarea, in functie de nivelul luminii! Daca lumina (inclusiv cea a acvariului) este stinsa pe timpul noptii, dimineata veti putea observa, ca pestisorul Dvs va avea culori mai pale, fara stralucirea obisnuita. Acesta este, de altfel, motivul pentru care pestisorii care traiesc liberi, fiind expusi intr-o mai mare masura luminii naturale, sunt, de obicei, mai viu colorati decat cei care traiesc in spatii inchise.

Pestisorul de aur este foarte prietenos si, in timp, se obisnuieste cu prezenta oamenilor, pe care, treptat, nu-i mai considera ca fiind o amenintare. Din acest motiv este posibil sa reusiti sa va hraniti pestisorul de aur dandu-i sa manance din propria palma!

Memoria pestisorului de aur este destul de buna, contrar opiniilor care spun ca nu poate tine minte nimic pentru mai mult de cateva secunde. Asadar, isi poate aminti lucruri petrecute cu pana la 3 luni in urma! Totusi, nu exagerati cu dorintele, nu-i cereti ceva ce poate fi realizat peste mai mult de 3 luni, s-ar putea sa incurce lucrurile!

Pestisorul de aur

Pestisorul de aur poate creste pana la 30 de cm! In orice caz, acesta este, cu adevarat, potentialul sau maxim de crestere! De multe ori, pestisorii de aur sunt, in realitate, mai mici, acest lucru datorandu-se in principal conditiilor improprii de viata: acvarii prea mici sau apa insuficient de curata. 

Pestisorul de aur a fost „domesticit” si ingrijit, ca animal de companie, inca de acum mai bine de 1000 de ani. Atestari in acest sens provin din China dinastiei Tang, pestisorul de aur fiind, originar, din estul Asiei. 

Pestisorul de aur este omnivor. Nefiind foarte pretentios, mananca plante, insecte, mici crustracee si, uneori, chiar alti pestisori mai mici!

Va dorim ca pestisorul de aur sa va indeplineasca de fiecare data dorintele! Noi va oferim cadouri personalizate cu stil, prin broderie! In ultimii ani, ne-am specializat in cadouri personalizate sau accesorii ce pot fi utile atat in casa, cat si in calatorii, precum halate de baie personalizate si prosoape personalizate prin broderie. Pentru cei mici, va punem la dispozitie o intreaga colectie de jucarii de plus ce pot fi personalizate, de asemenea, prin broderie! Nu veti gasi prea usor jucarii de plus personalizate prin broderie, dar pe ePersonalizat.ro puteti alege dintre zeci de modele (ursuleti, iepurasi, unicorni, elefantei, catelusi si multe altele) care, datorita calitatii si rezistentei in timp a broderiei, se vor transforma, in timp, in amintiri de neuitat pentru cei mici! Va invitam sa aruncati o privire pe site-ul nostru, unde veti gasi cadouri potrivite pentru toate varstele si toate ocaziile!

Halate personalizate pentru parinti si copii Pinguin plus personalizat de la clienti
halate pentru nasi prosoape personalizate familie
Set jucarie plus si halat personalizate Halat baie barbati bleumarin