Cadouri personalizate pentru întreaga familie, cu livrare rapidă și confirmare telefonică!

Laptele de hipopotam NU este roz! Dar laptele de bantha este albastru!

Am auzit pentru prima data de laptele roz al hipopotamilor atunci cand baietelul nostru a primit cadou un joc foarte interesant si educativ, Globe Whizz. Pe una din cartile de joc (dintre cele mai simple, cu care castigi un singur punct) exista afirmatia “Laptele de hipopotam e roz“, iar raspunsul trebuia ales dintre variantele „Adevarat“ sau „Fals“. Evident ca am ales varianta „Fals“, dar mare mi-a fost surpriza sa citesc, pe verso, ca varianta corecta de raspuns era „Adevarat“. 

Laptele de hipopotam nu e roz

Fiind foarte intrigata, am cautat pe Google, dar toate rezultatele in limba romana (cel putin cele de pe primele pagini ale Google) confirma afirmatia, nenumarate site-uri si articole vorbind despre incredibila curiozitate a laptelui de hipopotam, care este roz! Ei bine, dupa o documentatie de-a dreptul academica, ma bucur ca pot corecta aceasta greseala: doamnelor si domnilor, dragi copii, laptele de hipopotam NU este roz! Toate explicatiile, mai jos!

Cadouri personalizate

Informatia despre culoarea roz a laptelui de hipopotam s-a raspandit pe internet in ultimii ani dupa ce, in 2013, cei de la National Geographic au scris despre acest lucru pe paginile lor de Facebook si Twitter. Confuzia vine din faptul ca hipopotamii nu au glande sudoripare (glandele responsabile cu transpiratia), in schimb au alte glande, producatoare de mucus, care elibereaza o secretie uleioasa de culoare...roz! Aceasta reprezinta un amestec de aciduri sudorice care joaca un rol foarte important in sanatatea hipopotamilor, asigurandu-le protectia solara necesara pielii lor sensibile si avand puternice proprietati antibiotice, cu rol antibacterian, ceea ce le permite hipopotamilor sa intre in ape nu tocmai curate cu un risc minim de a capata infectii. 

Revenind la „legenda” laptelui roz, secretia pomenita mai sus este, in mod normal, incolora, asemenea transpiratiei umane, dar in lumina soarelui, capata o culoare rosie-portocalie care, in cazul in care se amesteca, intamplator, cu laptele, ii poate da acestuia un aspect rozaliu. Acest lucru este posibil, nu insa si foarte probabil si in orice caz foarte greu de verificat, intrucat puii de hipopotami sunt foarte eficienti atunci cand sug, nelasand sa se risipeasca niciun strop de lapte si strangand ugerul mamei atat de bine, incat se pot hrani chiar si sub apa!

Cadouri personalizate

Asadar, culoarea roz a laptelui de hipopotam este doar un mit! In realitatea, laptele hipopotamilor are o culoare obisnuita, alba. Acest lucru este confirmat, indirect, inclusiv de cei de la National Geographic, care nu mentioneaza absolut nimic despre culoarea roz a laptelui de hipopotam pe pagina oficiala dedicata hipopotamilor, nici macar pe cea adresata copiilor. 

Singurul animal al carui lapte nu este alb, ci albastru, este cel al femelei bantha. Daca nu ati auzit niciodata de acest animal, nu trebuie sa va faceti nio grija in privinta culturii generale in materie de animale ci, cel mult, in privinta cunostintelor legate de seria de filme Star Wars. Acolo, bantha reprezentau o specie de mamifere paroase ce traiau in desertul planetei Tatooine, iar laptele lor albastru era baut atat proaspat, cat si sub forma de iaurt, unt si chiar inghetata! Foarte interesant!

Adevarul este ca noi, pe ePersonalizat.ro, nu ne pricepem deloc la modul de procesare a laptelui sau la tipurile de lapte, insa cunoastem destul de bine tehnicile si secretele broderiei, pe care le folosim cu drag atunci cand brodam diverse cadouri personalizate! In ultimii ani, ne-am specializat in cadouri personalizate sau accesorii ce pot fi utile atat in casa, cat si in calatorii, precum halate de baie personalizate si prosoape personalizate prin broderie. Pentru cei mici, va punem la dispozitie o intreaga colectie de jucarii de plus ce pot fi personalizate, de asemenea, prin broderie! Nu veti gasi prea usor jucarii de plus personalizate prin broderie, dar pe ePersonalizat.ro puteti alege dintre zeci de modele (ursuleti, iepurasi, unicorni, elefantei, catelusi si multe altele) care, datorita calitatii si rezistentei in timp a broderiei, se vor transforma, in timp, in amintiri de neuitat pentru cei mici! Va invitam sa aruncati o privire pe site-ul nostru, unde veti gasi cadouri potrivite pentru toate varstele si toate ocaziile!

Halate personalizate pentru parinti si copii Pinguin plus personalizat de la clienti
halate pentru nasi prosoape personalizate familie
Set jucarie plus si halat personalizate Halat baie barbati bleumarin

Pe ePersonalizat.ro va putem pune la dispozitie mii de designuri de broderie cu care puteti personaliza produsele noastre in (aproape) orice mod va doriti. Din pacate, colectia noastra nu include nicio bantha, insa hipopotami veti gasi cu siguranta! Cei din imaginile de mai sus reprezinta doar cateva exemple si sunt foarte potriviti pentru a personaliza prosoape, halate de baie, paturici, rucsace sau alte cadouri!

Hipopotam plus personalizat