In ultimile doua saptamani am avut onoarea sa putem discuta direct cu artistul canadian Calvin Nicholls, autorul unor adevarate opere de arta ce iau forma sculpturii in hartie.

Catelus hartie

Cu totii ne-am jucat, in copilarie, cu barcute si avioane din hartie, impaturind cu atentie foile din care le confectionam si incercand sa inventam designuri noi si atractive. In ultimii ani, am aflat de existenta Origami, arta japoneza de pliere a hartiilor colorate in diverse forme, de la animale la diverse decoratii. Totusi, atunci cand l-am descoperit pe Calvin Nicholls, am realizat ca posibilitatile oferite de o materie prima aparent banala -hartia - sunt cu adevarat incredibile si practic nelimitate.

In copilarie, Calvin avea pasiunile obisnuite oricarui copil de a decupa si crea diverse obiecte din hartie, dar in prezent a reusit sa duca aceasta pasiune la un nivel cu adevarat fabulos, la care numai creativitate si rabdarea unui adevarat artist poate avea acces. Putem confirma acum, dupa cateva saptamani in care ne-am aflat in dialog cu Calvin, faptul ca pune extrem de mare pret pe detalii si ca nu lasa niciun amanunt la voia intamplarii. Nimic surprinzator, spunem noi, pentru ca fara o astfel de atitudine nu ar fi fost posibil sa ajunga la nivelul artistic actual.

Bizon din hartie

Ceea ce vedeti in aceste impagini nu sunt doar simple bucati de hartie impaturite cu maiestrie, ci adevarate opere de arta bazate pe acest material. Calvin reuseste sa surprinde aspecte ale naturii salbatice si sa creeze adevarate capodopere folosind doar bucati de hartie, cateva foarfece, un cutit si niste adeziv. Suntem convinsi ca dupa ce veti citi acest articol si, mai ales, dupa ce veti vedea creatiile din pozele alaturate, nu veti mai privi cu aceeasi ochi bucatile de hartie care ajung in fiecare zi in cosul de gunoi. 

Din punctul de vedere al lui Calvin, linia de demarcatie dintre perspectivile bi- si tri-dimensionale este una extrem de fina. Folosindu-se de jocurile de lumini si umbre, el reuseste sa aduca la viata sculpturile pe care le realizeaza din hartie. Priviti-le si cu siguranta veti avea senzatia ca animalele din imagine sunt capabile sa se desprinda din panourile pe care sunt fixate si sa inceapa sa alerge sau sa zboare! Noi am fost cu adevarat uimiti de toate creatiile lui Calvin si de nivelul de perfectiune atins nu doar prin detaliile tehnice precum firele de par, dar si prin expresivitatea pe care animalele din hartie o transmit, nivelul artistic fiind atins prin surprinderea emotiilor acestora. 

Urs hartie 1

Cu siguranta nu suntem singurii impresionati de lucrarile lui Calvin. Acesta este un artist cunoscut pe intreg mapamondul, cu numeroase premii obtinute, precum „Premiul de Excelenta” sau cel de recunoastere a valorii sale din partea celorlalti artisti prezenti la gala institutului de istorie naturala Roger Tory Peterson, in 2015. 

Dupa ce i-am multumit lui Calvin pentru disponibilitatea manifestata si pentru toate detaliile dezvaluite, am fost curiosi sa aflam si timpul necesar realizarii lucrarilor sale. Astfel, in functie de complexitatea si dimensiunea acestora, Calvin are nevoie de un interval de timp cuprins intre o saptamana si cateva luni pentru a crea fiecare dintre sculpturile sale in hartie.

Ne inclinam in fata unui mare artist care ne-a motivat si pe noi, cei de la ePersonalizat.ro, sa fim si mai creativi si perfectionisti cu fiecare produs pe care il brodam pentru Dvs. In plus, in cazul nostru timpul de asteptare este mai mic, asa ca oricare din cadourile personalizate din magazinul nostru poate fi livrat dupa numai 3-6 zile!

Urs hartie

Multumim, Calvin Nicholls! Detalii pe www.calvinnicholls.com