Cadouri personalizate pentru întreaga familie, cu livrare rapidă și confirmare telefonică!

Monogramele: ce sunt și cum le putem folosi?

Sa incepem cu inceputul: ce reprezinta si ce semnifica o monograma? O monograma spune, in primul rand, o poveste! Da un indiciu despre cine suntem sau cine am vrea sa fim, dezvaluie imaginea pe care o avem asupra traditiilor, a identitatii individuale sau asupra unor evenimente importante (nunta, botez). Nu in ultimul rand, ne infrumuseteaza intr-un mod unic hainele si accesoriile vestimentare sau decorative.

Monograme elegante

Monogramele se bazeaza pe initialele numelui unei persoane sau ale unei familii. Exista o flexibilitate destul de mare in crearea monogramelor, acestea putand fi alcatuite din una, doua sau trei litere. 

monograma 2 litereAsadar, pot lua forma unei initiale a numelui (o singura litera) sau pot fi compuse din 2 litere (de exemplu Initiala Prenume + Initiala Nume sau, in cazul unui cuplu, Initiala Prenume Ea + Initiala Prenume El) sau din 3 litere (de exemplu Initiala Prenume 1 + Initiala Prenume 2 + Initiala Nume sau, in cazul unui cuplu, Initiala Prenume Ea + Initiala Nume de Familie + Initiala Prenume El).  

monograma 3 litere

Monogramele au aparut, pentru prima data in vechea Grecie, pe monede, in jurul anului 350 I.H. Ele marcau initialele oraselor care emisesera respectivele monede. Ulterior, au inceput sa fie folosite de catre artisti, ca semnatura, evoluand in timp in adevarate marci reprezentative pentru marile familii nobiliare. In prezent, monogramele se bucura de o mare popularitate, pastrand-usi caracterul elegant si stilat datorita caruia sunt folosite nu doar de catre familiile regale, ci si de toti cei care vor sa-si personalizeze in mod clar obiectele personale sau chiar ca si logo-uri ale unor organizatii sau companii.

monograma o literaLa o licitatie desfasurata recent in Paris, o camasa brodata cu monograma „N”, care i-a apartinut lui Napoleon, a fost vanduta pentru suma de 55.000 USD. In realitate, produsele personalizate prin broderie cu monogramele fiecaruia dintre noi pot fi mult mai accesibile. Astfel, chiar daca nu oricine poate aspira la ideea de a-si imprumuta numele unor colectii de lux, precum marii designeri, admiratia prietenilor si celor din jur poate fi obtinuta, cu siguranta, prin achizitia unor produse personalizate cu initialele proprii. Prezenta unei monograme personalizate va da sentimentul ca respectivele produse au fost create special pentru detinatorii lor, ceea ce nu poate fi decat adevarat, tinand cont ca fiecare dintre noi are, prin botez, o combinatie de initiale care chiar daca nu este intotdeauna unica, ne reprezinta pentru intreaga viata.

In ultimul timp, monogramele au inceput sa fie folosite si in cadrul marilor evenimente precum nunta sau botezul, ilustrand initialele celor doi miri sau ale micului crestin. Intr-un astfel de context, evenimentul are de obicei la baza un laitmotiv, astfel ca fiecare detaliu conteaza. Monogramele trebuie, asadar, sa fie brodate in fontul si culoarea (culorile) potrivite si sa fie acompaniate de elemente decorative specifice. Astfel, ele devin un adevara simbol, o sigla a evenimentului si pot decora multe din elementele specifice ale acestuia.