Cadouri personalizate pentru întreaga familie, cu livrare rapidă și confirmare telefonică!

Ghidul barbatilor in oferirea de cadouri. Valentine?s, Dragobete, 1 si 8 Martie.

Sa recunoastem: E GREU! Incepe cu Valentine’s Day, continua cu Dragobete, urmeaza 1 Martie, apoi 8 Martie. Si sunt mai mult de 10% sanse sa existe si o aniversare! Cum procedati?!

Pentru inceput, sa precizam ca exista si destui (si daca vreti, putem folosi chiar termeni mult mai generosi, precum „multi”, „foarte multi“ sau chiar „nenumarati”) barbati („foarte”) priceputi in a face cadouri perfecte sotiilor, iubitelor, mamelor si, in general, femeilor importante din viata lor. In plus, ei nu uita niciodata vreo data importanta si nici macar nu se repeta in oferirea cadourilor, gasind tot timpul ceva special, unic si original! Da, exista astfel de barbati! Iar acest ghid NU este pentru ei.

Cadouri pentru nasi

Acest ghid este pentru acei („putini”, „foarte putini”, „doar cativa”) barbati care (uneori) o dau in bara (de fiecare data) cand un eveniment special sau o aniversare impune cumpararea unui cadou. Si nu sunt multe astfel de ocazii, noi le enumaram doar pe cele mai importante: Valentine’s Day, Dragobete, 1 Martie, 8 Martie, ziua de nastere, onomastica (sau onomasticile), Pastele, Craciunul, aniversarea casatoriei, aniversarea primei intalniri si, eventual, alte aniversari specifice fiecaruia si mai ales fiecareia. In plus, multe dintre acestea se aplica nu doar iubitei / sotiei ci si mamei, bunicii, fiicei, matusii sau chiar bunicelor, fiicelor, matusilor, colegelor, etc.

Cadouri personalizate

Pentru acesti barbati si doar pentru ei, ne-am gandit sa cream un ghid practic care sa-i ajute sa gestioneze astfel de („mici”, „foarte mici”, „insignifiante”) probleme ce pot duce („uneori”, „rar”, „foarte rar”) la unele discutii in familie (si extrem de rar, chiar la certuri). Si ne-am gandit sa-l scriem tocmai acum, pentru ca perioada Februarie – Martie este cea mai incarcata, cu minimum patru evenimente, toate extrem de importante!

Asadar, iata ghidul barbatului pentru oferierea cadourior. Pentru inceput, ce NU trebuie sa faceti, lista „Asa nu!”.

1. Incepem cu o veste proasta: nu are rost sa o intrebati ce isi doreste, pentru ca ce vrea ea este sa-i faceti o surpriza! Puteti incerca sa fiti mai subtili si sa o intrebati, nonsalant, in timp ce va plimbati prin oras, ceva de genul „Ai vazut ce geanta/rochie/bijuterii avea tipa aia?”, dar exista riscul sa primiti o replica din care veti iesi cu greu: „De ce intrebi, ce faci, te uiti dupa alte femei?”.
2. Nu apelati la cupoanele-cadou. Nu pentru astfel de ocazii! Chiar daca veti nimeri magazinul de la care sa cumparati cuponul-cadou, mesajul transmis va fi ca „stiu ce magazine preferi, dar habar nu am ce anume iti doresti”. Pe bune? Sunteti casatoriti de 12 ani, o vezi in fiecare zi, si inca nu poti vizualiza macar un singur lucru pe care si l-ar dori?! Raspuns gresit, indubitabil!
3. Nu cumparati sub nicio forma un cadou ce ar putea sugera ca ea are nevoie de un anumit tip de schimbare: un cantar, orice aparat de fitness, un abonament la sala sau vreo carte in genul „Cum sa devii o amanta mai buna in doar 10 zile”. Chiar nu conteaza daca, in realitate, credeti ca ar avea nevoie de oricare dintre ele. Complet irelevant, ba chiar absolut periculos!
4. In fine, nu amanati cumpararea cadoului pana in ultimul moment. Va limitati singuri (micile) sanse de reusita! Eventual, puteti cumpara toate cadourile o data, o varianta eficienta de a reduce stresul si a castiga timp.

Iar acum, iata ce puteti face! Lista „Asa da”:

1. Daca aveti ocazia, intrebati in stanga si-n dreapta, in interiorul cercului de prietene, doamne si domnisoare. Desi credeti ca o cunoasteti foarte bine, veti fi surprins sa aflati multe detalii pe care nu le stiati, care va pot oferi idei noi sau macar un punct de plecare in alegerea cadoului potrivit.
2. In oglinda cu punctul 4 din categoria „Asa nu”, daca stiti ca este pasionata de o anumita activitate, luati-i un accesoriu care sa o ajute in ceea ce face sau, in cazul in care deja are tot ce-i trebuie, cautati o varianta mai buna. De exemplu, daca este sportiva si merge la sala, luati-i o geanta sport in care sa-si poate puna tot echipamentul. Sau, daca are deja, cumparati-i una mai deosebita, personalizata, precum cea de mai jos.

Geanta sport personalizata


3. Daca vreti sa cumparati ceva de imbracat, aveti grija atat la masura, cat si la culoare. Si, inca o data, la masura: daca va fi cu 2 numere mai mica, va face imediat o obsesie in privinta greutatii; daca va fi cu 2 numere mai mare... riscati sa dormiti o saptamana pe canapea! Asa ca aruncati o privire prin sifoneriul ei si luati-va toate informatiile necesare, dar fiti constienti de faptul ca exista intotdeauna un risc in privinta masurii corecte.
4. Daca doriti sa cumparati ceva pentru casa, retineti o regula de aur: la acest capitol, lucrurile se impart in 2 categorii, produse de lux si produse functionale. Primele sunt la „asa da”. Celelalte, la „asa nu”. Astfel ca niste halate de baie ori prosoape personalizate sau chiar si un sort de bucatarie personalizat o vor face fericita, dar nu va incercati norocul cu niciun fel de accesorii de bucatarie sau chiar cu cel mai bun detergent.

Sort bucatarie femei

Acum ca am trecut de linia clara de demarcatie intre „asa nu” si „asa da”, mai adaugam si alte sfaturi ce pot fi de asemenea utile:


1. Nu uitati niciodata sa pastrati bonul fiscal. Daca, in ciuda tuturor bunelor intentii si a acestui ghid, nu veti reusi sa va ridicati la inaltimea asteptarilor (doamnelor, recunoasteti, uneori e chiar imposibil!), veti avea, macar, posibilitatea de a returna produsul si de a mai incerca o data.
2. Nu uitati nici sa inlaturati pretul de pe cadou. Asta chiar ar fi o gafa si e ultimul lucru de care aveti nevoie!

Iar in final, un sfat si pentru doamne si domnisoare: daca nici acest ghid nu va produce efectul dorit, nu va pierdeti speranta! Cadourile care sa va surprinda si sa va faca fericite exista, trebuie doar sa fie descoperite!

Spor la cumparaturi!