Cadouri personalizate pentru întreaga familie, cu livrare rapidă și confirmare telefonică!

Primarul anului 2016. Ce edil din Romania merita nominalizat?

Ne aflam in plina pre-campanie electorala si ne mai despart doar cateva saptamani de alegerile locale in care ii vom vota pe cei ce ne vor administra localitatile in urmatorii ani. Un moment oportun pentru ca actualii primari sa-si prezinte bilantul ultimilor patru ani, mai ales in cazul in care doresc sa fie realesi. Si o oportunitate pentru cei mai buni dintre ei de a fi nominalizati la premiul de Primar al anului 2016 – „World Mayor 2016”. Proiectul, initiat in 2004 de catre fundatia City Mayors, isi propune sa recompenseze edilii care si-au servit cel mai bine comunitatile in care activeaza, contribuind la bunastarea oraselor pe care le conduc prin implementarea unei administratii eficiente, ce poate reprezenta un exemplu de urmat pentru alte localitati din jurul lumii. Un proiect prezentat in exclusivitate de ePersonalizat.ro

Primaria

Premiul pentru cel mai bun primar din lume este acordat o data la fiecare doi ani, pe baza unei metodologii simple, dar precise, care include un cod etic cu 11 puncte, axat pe ideea ca incompetenta si coruptia sunt principalii factori care determina proasta administratie, amenintand fundamentele de baza ale unei vieti decente a membrilor urbei. Si pentru ca am mentionat codul etic impus primarilor ce vor sa se inscrie in cursa pentru premiul de Primar al anului 2016, trebuie precizat ca fundatia City Mayors este un think-tank alcatuit din profesionisti in administratie de pe mai multe continente (Europa, America, Africa si Asia) care functioneaza pe baze strict non-profit si non-comerciale, nu este asociat cu nicio localitate sau organizatie si nu accepta nicio forma de sponsorizare, donatie, cotizatie sau alta forma de venit. 

In Europa, premiul a fost adus, pana acum, de primarii din Atena, Bilbao si Tirana. Castigatorii sunt alesi dintr-un grup de 25 de finalisti selecati, la randul lor, dintr-un colectiv mai larg ce contine in jur de 100 de primari (lista „lunga”). Acestia au trecut de preselecta efectuata dintre toti cei nominalizati, de obicei aproximativ 1.000. Pentru editia 2016, nominalizarile primarilor au inceput de la 1 februarie si vor continua pana in septembrie, dar pana acum niciun primar din Romania nu se afla pe lista potentialilor castigatori. Mai mult, am verificat si listele cu primarii trecuti de prima faza a selectiei in anii 2014 si 2012, insa nici acolo nu am reusit sa gasim nici macar un edil din Romania, desi majoritatea tarilor din jurul nostru au fost reprezentate: Cehia, Croatia, Polonia, Ungaria, Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, Grecia sau Albania. 

Premiul anului 2016 va fi centrat pe provocarile emigratiei, in contextul numarului tot mai mare de imigranti sositi in Europa in ultimii ani. Oricine poate nominaliza aici un primar care, in opinia celui ce il propune, merita sa castige acest premiu. Nominalizarile pot veni atat din partea unor persoane, cat si a unor organizatii si pot face referire atat la edilii oraselor in care acestea locuiesc sau isi desfasoara activitatea, cat si la primari din alte localitati, inclusiv din alte tari. Inainte de a face o propunere, sunteti, insa, rugati sa evaluati probabilitatea ca cel sau cea nominalizata sa accepte codul de etica, intrucat acesta reprezinta o conditie preliminara pentru castigarea prestigiosului premiu. Propunerea trebuie sa includa si motivele pentru care primarul propus ar merita sa castige. Cu cat un edil se bucura de mai multe nominalizari, bazate pe argumente concrete si tangibile, cu atat va avea mai multe sanse sa fie inclus pe lista „lunga” a celor aproximativ 100 de primari care vor merge in faza a doua a competitiei si din care vor fi alesi cei mai buni 25 de edili din lume.

Speram ca va veni momentul in care un primar din Romania va castiga premiul de Primar al anului si va fi recunoscut la nivel global. Pana atunci, un pas important ar fi sa gasim unul sau mai multi edili ce merita nominalizati la acest premiu si care pot fi sustinuti sa treaca de prima faza a preselectiei si sa apara in grupul potentialilor castigatori. Ar reprezenta un motiv de mandrie nationala si, cu siguranta, o excelenta modalitate de promovare pentru respectivii primari in campania electorala, care va incepe foarte curand. 

Noi, pe ePersonalizat.ro nu va oferim sugestii in privinta alegerii primarului potrivit, in schimb va propunem diverse cadouri personalizate sau accesorii ce pot fi utile atat in casa, cat si in calatorii, in special halate de baie personalizate si prosoape personalizate prin broderie. Va invitam sa aruncati o privire pe site-ul nostru, unde veti gasi cadouri potrivite pentru toate varstele si toate ocaziile!

Halate personalizate pentru parinti si copii halate personalizate coroane
halate pentru nasi prosoape personalizate familie
Set halate si prosoape personalizate Halat baie barbati bleumarin